18,212,025 BTC

Биткойн - Какво следва? - Анализ на цената

Източник: cointelegraph.com от Rakesh Upadhyay |
Биткойн - Какво следва? - Анализ на цената

Две години изминаха, през които цената на Биткойн претърпя много промени. Докато 2017 отбеляза невероятен ръст за цялата екосистема, то 2018-та беше на другия полюс. Това, което обаче можем да кажем, е, че през всичкото това време пазарът продължава да се опитва да открие „точната“ стойност на криптовалутите, базирайки се на тяхната основа, блокчейн технологията, и това, което може да предложи за бъдещето. Затова може да се надяваме, че 2019-та ще бъде годината, в която ще се наблегне на реалното приложение на технологията, което в момента изглежда като единствения път към стабилизиране и подобряване на пазара.

 

Братята Уинкълвос смятат, че криптовалитите с неволатилна цена, обезпечени от по-стабилни активи като валути, стоки или друг вид финансови капитали (stablecoins), могат да вдъхнат живот на криптопазара. В същото време остават и оптимистично настроени към Биткойна, като все още продължават да смятат, че най-разпространената дигитална валута е по-добра инвестиция от златото.

 

Въпреки че братята Уинкълвос са пристрастни, влизането на утвърдени играчи в крипто индустрията е обещание за едно добро развитие.

 

Една от най-големите швейцарски финансови институции, Vontobel, обяви че предлага на своите институционални клиенти нова услуга, чрез която ще съхранява и пази техните дигитални активи, а е ясно че големи играчи като Vontobel няма да влязат в тази индустрия без да са я проучили обстойно. Това е и сигнал, който показва, че е въпрос на време преди институционалният капитал да се влее в пазара.

 

Разбира се има и доста банки, които са на срещуположната позиция и предупреждават инвеститорите, че търговията с виртуални валути е рисково начинание, а дори някои стигат до забрани на своите клиенти да работят с криптовалути, както се случи през последните дни в Индия.

 

Отношението и мненията спрямо крипто сферата винаги са били силно разнообразни, но нека да видим какво казва и техническият анализ за този така противоречив Биткойн пазар.

6160c69f498d4e5aa39a2427ddb8b43f.jpg 

След като Биткойнът се опита безуспешно да се задържи над 3598 долара на 11 и 12 януари, на 13-ти цената падна под нивото на подкрепа. Следващото ниво на подкрепа обаче е чак при 3236 долара, тоест ако биковете не успеят да задържат цената над 3600 долара, то може да очакваме постепенен спад от близо 400 долара. Нивото от 3236 долара беше най-ниската точка от последното понижение, достигнато на 15 декември, а спад под него означава, че низходящият тренд ще продължи и в бъдеще.

 

Под това ниво идва и психологическата граница от 3000 долара, която ако не удържи при един потенциален натиск на продавачите, би означавало, че идват още лоши дни за криптовалутата.

 

От друга страна, ако цената се оттласне нагоре от текущото ниво или евентуално от това при 3236 долара и премине над 4255 долара, би било доста добър знак за силата на купувачите. Към момента обаче все още сме в очакване да се образува по-високо дъно и по-висок връх, за да се потвърди обръщането на негативната тенденция.

 

В момента по-скоро анализът е неутрален, но е много важно да се следи движението на цената на Биткойна през следващите дни за сигнали в коя посока ще тръгне.

 

Станете част от бъдещето и купете Биткойн на изключително изгодни цени бързо и лесно на xchange.bg. Вече можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Биткойн кеш и Рипъл

 

Анализът е само и единствено с информативна цел и не представлява съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Биткойн, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "Глобал Ексчейндж" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущия анализ. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.

 

Анализът е преведен и адаптиран от CoinTelegraph.