18,212,025 BTC

Биткойн пазарите отразяват идването на „Азиатския век“ - високи обеми на търгуване в Китай, Япония и Южна Корея

Източник: news.bitcoin.com от Самюел Хейг |
Високи обеми на търговия на Биткойн криптовалута

Възобновяването на високите обеми на Биткойн търгуване в Китай, както и огромният растеж в Япония и Южна Корея предвещава бъдеще, където американските пазари ще следват азиатските.

 

В момента Биткойн се търгува на 3% по-високи стойности на китайския пазар, след като две от трите най-големи борси в страната възобновиха депозирането и тегленето на парични средства от сметките на клиентите си. Това беше забранено февруари т.г. по искане на Китайската народна банка, поради факта, че борсите оперират платформа за търгуване без да имат нужните системи за идентификация на клиентите им, както и за предотвратяване на прането на пари. В допълнение Китайската народна банка наложи лимити и върху марджин търговията. Всичко това доведе до 90% намаление на обемите на търгуване на най-големите борси.

 

Възобновяването на тегленията миналата седмица доведе до рязък скок в цената на Биткойн и отбелязване на нови рекордни стойности, както и показа, че Китай скоро може да отнеме първото място от Япония като най-големия световен пазар на криптовалутата.

 

Възходът на азиатските пазари

 

Съживяването на китайската търговия идва след като бяхме свидетели на период на изключителен растеж в най-силните икономики на азиатския континент.

 

Япония бързо започна да доминира пазара на Биткойн през 2016г., което се случи в следствие на добрата регулаторна рамка в страната.

 

В същото време в Южна Корея хората купуват Биткойн на цени с 1000 долара по-високи от тези в САЩ, което е ефект както от по-леките регулации и широката популярност, така и от невъзможността чужденци да отварят южнокорейски банкови сметки.

 

Индия също не остана по-назад, поради факта, че в края на миналата година тамошното правителство предприе изтеглянето на 86% от парите от обращение, а в страната основните разплащания бяха кешови. Това доведе до ситуация, в която голяма част от хората нямаха средства да покрият основните си нужди. За да се справят с кризата, много от тях се обърнаха към Биткойн, което драстично разрасна пазара във втората най-многолюдна страна.

 

В заключение рязкото покачване на търсенето в азиатските държави предвещава намаляващ пазарен дял на американските борси. Правителствата, както и хората в тази част от света виждат потенциала на криптовалутите и предприемат много по-дръзки мерки, сравнени с плахите стъпки на Запада. Само времето ще покаже, какво ще се случи, но за сега изгледите са за доминиране на азиатските държави над пазара за дигитални валути.

 

Статията е преведена и адаптирана от news.bitcoin.com.