18,212,025 BTC

Индийското правителство е решило да постави Биткойн в законоустановена рамка

Източник: cointelegraph.com от Джоузеф Янг |
Индия Биткойн закон xChange.bg

Водещата Биткойн борса Zebpay обяви, че Индийското правителство е решило да постави Биткойн в законоустановена рамка.

 

Усилията на индийските борси

 

През последните три години трите най-големи борси в Индия, Zebpay, Coinsecure и Unocoin, се саморегулираха и прилагаха стриктни правила за идентификация на клиентите им (Know Your Customer – KYC) и за предотвратяване изпирането на пари (Anti-Money Laundering – AML), без реално това да бъде изискуемо от закона.

 

Усилията им да поддържат висок стандарт подпомогнаха Индийското правителство да вземат своето решение в полза на Биткойн. Това се случи въпреки критиките от страна на няколко местни политици, които нямат нужната компетенция в областта на криптовалутите. Например един от депутатите на водещата партия в страната беше обявил Биткойн за пирамида.

 

Узаконяването на Биткойн в Индия

 

Въпреки негативното отношение, усилията за стандартизиране на Биткойн пазара от страна на борсите се увенчаха с успех.

 

През април, Мохит Калра, главният изпълнителен директор на Coinsecure, беше споделил, че най-накрая Индийското правителство е започнало да гледа по-сериозно на криптовалутата и да обмисля варианти за регулирането на пазара.

 

А на 20 юни CNBC India съобщиха, че Индия официално ще регулира Биткойн и че сформира работна група, която ще работи върху създаването на различни правни рамки, за да може процесът да се задейства бързо.

 

В същото време търговията с Биткойн се увеличава в азиатската държава и отговаря за около 11% от общия световен обем на обмена между Биткойн и щатския долар. С узаконяването на най-голямата криптовалута се очаква тези показатели да растат и в бъдеще.

 

Статията е преведена и адаптирана от cointelegraph.com