18,212,025 BTC

Биткойн ще достигне 10хил. долара до края на годината, смята известен хедж фонд мениджър

Източник: cryptocoinsnews.com |
Биткойн ще достигне 10хил. долара до края на годината

Милиардерът и легендарен хедж фонд мениджър, Майк Новограц, смята, че Биткойн ще достигне 10хил. долара до края на годината.

 

Станете част от бъдещето и купете Биткойн на изключително изгодни цени бързо и лесно на xchange.bg. Вече можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Биткойн кеш и Рипъл

 

Новограц: Цената на Биткойн ще достигне 10хил. долара тази година

Новограц, който е бивш мениджър на Fortress, направи оптимистичната си прогноза в интервю за Bloomberg във вторник. Той обясни, че Биткойн има стойност, поради същите причини, които обосновават ценността на златото: оскъдност, липса на доверие в централизираната банкова система и всеобщо единодушие.

През октомври милиардерът сподели, че традиционните финансови компании на Уолстрийт се подготвят да влязат на пазара за криптовалути, което ще вдигне цената на Биткойн до 10,000 долара в следващите 6 до 10 месеца. От тогава до сега цената се покачи с 3,000 долара, което означава, че 5-цифрената стойност най-вероятно ще бъде достигната още тази година.

„Институционализирането на пазара идва. Идва доста бързо.“, отбеляза Новограц .

Основателят на Standpoint Research, Рони Моас, също изказа подобно мнение, свързано с повишения интерес от Уолстрийт към Биткойн и останалите виртуални валути. Той дори увеличи прогнозата си за 2018г. от 11хил. на 14хил. долара за една единица.

 

Крипто революцията е все още в начален стадий

Новограц обясни високата волатилност на пазара, след като 31млн. долара в Тетери бяха откраднати, с това, че трейдърите се притесняват да не загубят печалбите си, които са натрупали през последната година. Това води до импулсивна реакция на пазара на всяка малка спънка, въпреки че според прогнозата на Новограц, биковите настроения ще продължат, докато пазарът на криптовалути не достигне 5 трилиона долара. Тогава според него ще можем да го наречем „балон“.

„Понеже цените са стигнали толкова далеч, хората са нервни... Направил си толкова много пари, но има новина и искаш да заключиш печалбата си и да излезеш от пазара.“

Милиардерът също разказа, че инвеститорите са възприели добре основаването на Galaxy Investment Partners, крипто хедж фонд, чиято цел е да управлява активи за 500млн. долара. Самият той ще инвестира поне 100млн. долара и се надява да набере поне още 350-400млн. долара до края на първото тримесечие на следващата година.

 

Станете част от бъдещето и купете Биткойн на изключително изгодни цени бързо и лесно на xchange.bg. Вече можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Биткойн кеш и Рипъл

 

Статията е преведена и адаптирана от cryptocoinsnews.com.