18,212,025 BTC

Биткойн - технически анализ

Източник: за Cointelegraph от Rakesh Upadhyay |
Технически анализ на цената на Биткойна

Криптоинвеститорите загубиха активи на стойност около 1.7 млрд. долара заради хакери през 2018г. Въпреки че цените паднаха, това не възпира престъпниците. Обемът на откраднатите криптовалути през 2018г. е 3.6 пъти по-голям в сравнение с 2017г. според доклад на компанията CipherTrace.

 

Хакерите са основен проблем в криптосектора, който трябва да бъде решен преди регулаторите да започнат да гледат с добро око на този клас активи и той да бъде приет от официалната икономика.

 

Въпреки това, навлизането на инвестиционното дружество Fidelity в криптовалутното попечителско пространство провокира доверие. Според източници, цитирани от Bloomberg, попечителските услуги на фирмата вероятно ще бъдат предлагани от март. Първоначално услугите ще бъдат достъпни само за подбрани институционални клиенти, но компанията планира да разшири дейността си и да обхване по-голяма аудитория в бъдеще.

 

Междувременно изглежда, че Близкият изток започва да харесва криптовалутите. Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства официално обявиха съвместното разработване на междубанкова дигитална валута, наречена „Aber“. Първоначално тя ще се използва само от ограничен брой банки.

 

Докато основните фактори продължават да се подобряват, цените в криптосектора не показват никакви признаци на възстановяване.

 

Ето за какво трябва да се оглеждате:

f2607ea77dbb0b7d6284fdf0d4b63f93.png

Биткойнът се опитва да се обърне от нивото от 3 355 долара. Тези, които залагат на повишаване на цените, се опитват да защитят нивото на подкрепа на 3 236.09 долара. Те ще срещнат съпротива при 20-дневната експоненциална пълзяща средна (ЕМА) и над това ниво при 50-дневната проста пълзяща средна (SMA). След преминаването на пълзящите средни, следващото съпротивление ще бъде на линията на низходящия тренд и над нея - на 4 255 долара.

 

И обратно - ако цената се понижи спрямо някое от съпротивленията, двойката Биткойн-щатски долар (BTC/USD) отново ще падне до нивото на подкрепа при 3 236.09 долара. Пробив на това ниво ще възобнови низходящия тренд и ще задейства редица стоп-загуби на дългите позиции, които могат да доведат до бърз спад до 3 000 долара и след това до 2 600 долара.

 

Понастоящем двете подвижни средни стойности са наклонени надолу и индексът на относителната сила (RSI) е в отрицателната зона. Това предполага, че мечите настроения имат надмощие. Ето защо е необходимо да изчакаме цената да се задържи над линията на низходящия тренд преди да се обърне в положителна посока.

 

Станете част от бъдещето и купете Биткойн на изключително изгодни цени бързо и лесно на xchange.bg. Вече можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Биткойн кеш и Рипъл

 

Анализът е само и единствено с информативна цел и не представлява съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Биткойн, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "Глобал Ексчейндж" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущия анализ. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.

 

Анализът е преведен и адаптиран от Cointelegraph.