18,212,025 BTC

Биткойн: Дали това не е затишие пред буря?

Източник: за Seeking Alpha от Виктор Дергунов |
Биткойн: Затишие преди буря

Напоследък се наблюдава изключителна стабилност на цената на биткойна, като търгуването се движи в нетипично тесен диапазон през последните няколко месеца.

 

Това, обаче, не е първият случай, в който този феномен се проявява. В действителност, цената на биткойна често се успокоява, когато интересът изчезва и обемът намалява. Това явление обикновено се наблюдаваше в предишните мечи пазари на биткойна.

 

Интерес представлява въпросът каква ще бъде искрата, способна да провокира следващия бичи пазар на криптовалутата.

 

Съществуват различни фактори, но въвеждането на многобройни биткойн борсово търгувани фондове, увеличаването на институционалния интерес и инвестициите, в комбинация с непрекъснато подобряващата се функционалност са начело на списъка според Виктор Дергунов, основател на Олбрайт Инвестмънт Груп.

 

Повече от два месеца, биткойнът се търгува в невероятно тесен диапазон от около 6000-6800 щатски долара и изглежда, че няма много новини, които биха могли да задвижат цената в момента.

 

Независимо от това, въпреки настоящата спокойна атмосфера около криптовалутата, най-вероятно става въпрос за затишие преди буря, която може би ще повдигне цената на биткойна до значително по-високи нива от текущите през следващите няколко години.

 

Подобни спокойни периоди с ниска променливост и скромни колебания в цените са се наблюдавали и преди. По принцип такъв феномен се е проявявал в най-късните етапи на мечите пазари на биткойна. Всички привидно губят интерес, обемът спада, новините намаляват, а след това, когато най-малко се очаква, започва следващият бичи пазар.

 

През 2012г., 2013г. и през определени периоди на 2015г. и 2016г. развитието на цената на биткойна се забави. Общото между всички тези спокойни периоди е, че те се случиха след значителни спадове и всички те предшестваха значително покачване. Според Дергунов, настоящият случай няма да е по-различен.

 

Станете част от бъдещето и купете Биткойн на изключително изгодни цени бързо и лесно на xchange.bg. Вече можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Биткойн кеш и Рипъл