18,212,025 BTC

Биткойн навлиза в бичи пазар за 2-3 г., смята директор на Morgan Creek

Източник: за Bitcoinist от JULIO GIL-PULGAR |
Биткойнът може да навлиза в две-тригодишен бичи пазар

По време на интервю със CNBC, на 14 май 2019 г., изпълнителният директор на Morgan Creek Digital Антъни Помплиано заяви, че нито Биткойнът, нито доларът са обвързани с нещо. От друга страна, факторите, които задвижват стойността на всички акции и други активи, са обвързани с нещо, като печалба, брутен вътрешен продукт (БВП), лихвени проценти и т.н.

 

Мнозина обаче не смятат, че доларът е толкова независим, колкото най-популярната криптовалута в света. Например, потребител на Twitter Чарлз Брън отбелязва:

 

Нека не се заблуждаваме. Доларът е обвързан с правителството на САЩ и цялата му военна и икономическа мощ.

 

Reddit потребителят eyeI0 пък попита:

 

Ще продължи ли USD да бъде ценен като резервната валута на света, ако човек не може да си плаща данъците в щатски долари?

 

По време на същото интервю със CNBC, Помплиано посъветва инвеститорите да залагат на BTC и той да бъде част от тяхното портфолио, защото „Биткойнът е некорелиран, асиметричен, възвръщаем актив“.

 

Помплиано твърди също, че биковете се връщат на пазара. Биткойн борсите вече бележат високи обеми, като фючърсите достигат 1,2 млрд. долара. Междувременно, както инвеститорите на дребно, така и финансовите институции, като Fidelity, се връщат обратно на крипто пазара.

 

В допълнение към това, търговската война между САЩ и Китай също допринася за покачването на стойността на Биткойна, като същевременно демонстрира присъщото за BTC качество на сигурна валута.

 

В резултат на това Помплиано казва:

 

Ние достигнахме дъното на мечия пазар и сега влязохме в настоящия бичи пазар. Няма да се изненадам, ако влезем в един две-тригодишен бичи пазар.

 

Той също така наблегна на програмираното ограничение на Биткойна, като над 76% от общото количество, което някога ще съществува, вече са създадени. Помплиано смята, че това ограничение е една от движещите сили за стойността на Биткойна.

 

Всъщност, както се очаква да се случва на всеки четири години, през май 2020 г. таксите за копаене на Биткойн блокове отново ще се намалят наполовина. Това ще намали самото копаене и ще ограничи предлагането, което от своя страна ще увеличи стойността на Биткойна, дори ако търсенето остане непроменено.

 

Стани част от бъдещето и купи Биткойн бързо и лесно на xChange.bgВече може да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Kеш и Рипъл.

 

Регистрирай профила си на xChange.bg тук.

 

Статията е преведена и адаптирана от Bitcoinist.