18,212,025 BTC

Биткойнът се завръща, след като плащането на данъците за 2017г. е към края си!

Източник: cnbc.com от Кели Ел |
Данъците са виновниците за масовата разпродажба на Биткойн

Данъците са виновниците за масовата разпродажба на Биткойн от началото на тази година, според Спенсър Богарт, партньор в Blockchain Capital, компания, която инвестира в различни криптоактиви.

 

„Хората реализираха доста по-големи печалби през 2017г., отколкото очакваха“

 

Според него това ги подтикна да разпродадат част от криптоинвестициите си в началото на 2018-та, за да могат да изплатят дължимите данъци върху тях. За тяхно нещастие обаче, двойно по-ниската цена, сравнена с най-високите стойности на криптовалутите от декември, ги принуди да продават двойно повече, за да покрият тези разходи.

 

Според Богарт, това наистина е реалната причина за значителния спад, особено през последните няколко седмици.

 

„Не съм изненадан, че с наближаването на крайния срок за изплащане на данъците, този натиск, натискът на продавачите, започва да намалява.“

 

Всъщност до крайнияя срок в Щатите остават по-малко от седмица и не е случаен 17-процентовият скок, който най-голямата криптовалута отбеляза в четвъртък. Не бива да забравяме, че и в държавата с най-голям обем на крипто търговия, Япония, хората трябваше да заплатят данъците си до средата на миналия месец. Както вече е ясно, растежът на Биткойна почти винаги повлича нагоре и останалите криптовалути, сред които и етер, биткойн кеш, лайткойн и рипъл. В момента целият пазар е на зелено.

 

Богарт все още обаче не е съвсем сигурен, че мечият пазар е свършил, но отбеляза, че въпреки липсата на решения от законова гледна точка, за Биткойна ще бъде много лесно да достигне висотите от декември. Другите криптовалути, както инвеститорът отбеляза, са минали през нерегулирано начално набиране на капитал, т.нар. ICO, което всъщност първоначално привлече вниманието на регулаторите към криптосвета. Биткойнът обаче не попада в тази категория и е сравнително защитен от „затягането“ на законите за криптовалутите и дигиталните токъни.

 

Станете част от бъдещето и купете Биткойн на изключително изгодни цени бързо и лесно на xchange.bg. Вече можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Биткойн кеш и Рипъл

 

Статията е преведена и адаптирана от cnbc.com.