18,212,025 BTC

Купи LINK на най-изгоден курс в България!

ChainLink LINK xchange.bg

Уважаеми клиенти,

 

От днес още един токън се присъединява към дигиталните активи, налични за покупка на xChange.bg, а именно LINK (криптовалутата на мрежата на Chainlink). Съвсем скоро продажбата и обмяната с Биткойн също ще бъдат активни.

 

За да отпразнуваме добавянето на LINK, до 4. октомври 2020 г. (включително) може да се възползвате от промоционална комисиона само в размер на 1.5% за покупка с лева. Купете сега на xChange.bg.

 

Кратка статистика за Chainlink

 

Цена: $10,22 (към 29.9.2020)

Промяна (за 24 часа): -3,51%

Възвръщаемост: 6 427,86% (от ICO)

Паз. капитализация: $3,575,497,791

Място по паз. капитализация: #8

Най-висока цена: $19,85/16.8.2020

Най-ниска цена: $0,12629/23.9.2017

Вчерашна цена (в началото и в края на деня): $10,77 / $10,32 (28.09.2020)

 

 

Какво прави Chainlink специален?

 

Chainlink стартира през 2017 г. точно в големия бум на ICO-тата. След като обаче балонът около първичните предлагания на монети се спука, последва дълга и тежка крипто зима и много блокчейн проекти изчезнаха. За разлика от тях, Chainlink продължи да расте, противопоставяйки се на мечия пазар. Но как Chainlink отбеляза растеж, когато по-голямата част от крипто пазара се срина и остана в застой? Ето и отговорът.

 

Разковничето се крие в това, че Chainlink решава един основен проблем, който спъва интелигентните договори (smart contracts) да имат реално приложение в нашия живот. Накратко, интелигентните договори са споразумения, програмирани да се изпълняват, ако и когато са изпълнени определени условия, без да са нужни посредници (като нотариуси). Проблемът обаче, е, че за да се изпълнят правилно, повечето такива договори разчитат на данни и информация, които не са налични в самите блокчейни (например информация за времето, данни от имотен регистър, информация за резултати от футболни мачове и т.н.).

 

Chainlink е създаден точно с идеята да се създаде мост между блокчейн мрежите и външните данни. Доставчици на външни данни се свързват с Chainlink мрежата и се възнаграждават с LINK токъни за услугата. При подаване на невярна информация обаче, репутацията им се намалява и им се отнемат токъни, което и гарантира качеството на подаваните данни.

 

Реалната употреба на технологията на Chainlink е видима от дългия списък с партньори като Polkadot и Synthetix от крипто света, както и SWIFT и Google от традиционния бизнес свят.

 

Преди дни дори и Travala.com, водеща crypto-friendly платформа за резервация на пътувания, обяви интеграцията на LINK. От 23 септември притежателите на токъна ще могат да плащат за резервации в над 2,2 милиона хотела и локации за настаняване в 230 държави в световен мащаб, включително настаняване чрез Booking.com, Expedia и Agoda.

 

А сега ще ви дадем един по-илюстративен пример за приложението на LINK. Например, залагате, че България ще спечели световното първенство по футбол, а вашият букмейкър използва смарт контракти за изплащането на печалбите. За ваш късмет, това наистина се случва, като информацията от финала на световното се подава автоматично и интелигентният договор се изпълнява. Получавате печалбата си директно по банков път, чрез системата на SWIFT. 

 

Какво можете да направите с Chainlink?

 

От появата на проекта през 2017 г. досега, екипът на Chainlink успява да изпълни своята визия, като разширява усилията си извън Етериум (ETH), които всъщност популяризират интелигентните договори. Считано от 2020 г. Chainlink се стреми да поддържа всички мрежи за интелигентни договори, базирани на блокчейн технологията. Хубавото е, че както големите компании (например Deutsche Telekom), така и независими единични разработчици могат да продават данни като оператори на нодове към мрежата Chainlink и да получават плащания в LINK в замяна.

 

А ако все пак не ви се занимава с това, то винаги може да си купите LINK от xChange.bg.

 

С уважение, 

 

Екипът на xChange.bg

 

Данните в тази статия са само и единствено с информативна цел и не представляват съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на LINK, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "Глобал Ексчейндж" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущaта информация. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.