18,212,025 BTC

Данъчен инструмент за отчитане на криптовалути въвеждат Ernst & Young

Източник: за Cointelegraph от Ana Alexandre |
данъчен инструмент за отчитане на криптовалути

Компанията за одит и професионални услуги Ernst & Young (EY) представи инструмент за отчитане и изготвяне на данъци върху криптовалутни авоари, според прессъобщение, публикувано на 4 март.

 

Новият инструмент, наречен EY Crypto-Asset Accounting and Tax (CAAT), има за цел да подобри счетоводните и данъчните изчисления за сделките с дигитални валути както за институционални клиенти, чиито баланси включват криптовалути, така и за физически лица, които търгуват криптоактиви в по-малък мащаб. Услугата ще бъде достъпна за тези, които използват EY TaxChat, и за клиентите на EY Private Client Services.

 

Съобщава се, че EY CAAT може да получава информация за криптовалутни транзакции от „почти всички“ големи борси, да консолидира данни от различни източници и автоматично да изготвя отчети, включително данъчни декларации за приходи от криптовалутни сделки. EY казва, че е регистрирала значителен ръст в броя на клиентите, които притежават криптоактиви.

 

Според доклади, миналия месец американският софтуер за изготвяне на данъци TurboTax Online е влязъл в партньорство с CoinsTax, LLC, за да добави изчислението на данък върху криптовалутите към своите услуги. Услугата ще позволи на потребителите да импортират данни за сделките си директно от големи борси. Веднъж изчислени, отчетите за печалбите и доходите могат да бъдат изтеглени или качени директно във формуляр Form 1040 Schedule D.

 

През януари голямата американска борса за криптовалути Coinbase добави опция за деклариране на данъци върху криптосделки за клиентите си в САЩ чрез интеграция с TurboTax. Потребителите на Coinbase.com и Coinbase Pro се предполага, че ще могат автоматично да импортират транзакции в нов, специално създаден криптораздел на софтуера TurboTax Premier.

 

Междувременно, американският щат Охайо стана първият, който позволи на фирмите да плащат данъци като използват водещата криптовалута Биткойн (BTC). Предприятията имат право да плащат 23 различни данъка с Биткойн чрез онлайн портал, създаден от държавната хазна.

Станете част от бъдещето и купете Биткойн на изключително изгодни цени бързо и лесно на xchange.bg. Вече можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Биткойн кеш и Рипъл

 

Статията е преведена и адаптирана от Cointelegraph.