18,212,025 BTC

ЕС създава асоциация за надеждни блокчейн приложения

Източник: CryptoDnes |
Европейски съюз асоциация за надеждни блокчейн приложения

Европейският съюз обяви старта на Международната асоциация за надеждни блокчейн приложения (INATBA) на официалния си уебсайт на 3 април.

 

Според представител на Cointelegraph, който е присъствал вчера на церемонията в Европейската комисия в Брюксел, повече от 100 членове, сред които и IBM, Accenture и Deutsche Telekom, подписаха хартата. Iota, Ripple, ConsenSys и Sovrin Foundation са част от членовете, свързани с блокчейн сферата.

 

Съгласно съобщението, INATBA има за цел да обедини стартъпи от индустрията, малки и средни предприятия, регулатори и органи за определяне на стандарти, за да внедрят блокчейн технологията и DLT в ежедневието.

 

По време на церемонията в Брюксел, еврокомисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел отбеляза, че ЕС е решен да насърчава развитието на блокчейн. Тя каза:

 

В днешната икономика има все по-малко време за изграждане на довериe по начина, по който това се е случвало в миналото. За да се борят с рака, да се балансира възобновяемата енергия, да се проследи автентичността на стоките, участниците трябва да могат да се доверяват един на друг без да се срещат лице в лице. И как можем да постигнем това? Разбира се, с помощта на блокчейна.

 

Също така се отбелязва, че новата организация е готова да насърчава използването на децентрализирани технологии чрез създаване на специална регулаторна рамка. В нея се посочва:

 

INATBA има за цел да разработи рамка, която насърчава сътрудничество между публичния и частния сектор, сближаване на нормативните актове, правна предвидимост и гарантира целостта и прозрачността на системата.

 

На церемонията беше отбелязано, че 48 допълнителни организации са кандидатствали за членство в деня на старта.

 

Както Cointelegraph писа през януари, Европейският банков орган препоръчва по-нататъшни изследвания на криптовалутите и планира да разработи труд за сектора през 2019г. в документ, който се фокусира върху „приложимостта и пригодността на правото на Европейския съюз към криптоактивите“.

 

Също през януари, член на Управителния съвет на Европейската централна банка предупреди, че “криптобалонът вече е започнал да се пука”.

 

Стани част от бъдещето и купи Биткойн бързо и лесно на xChange.bgВече може да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Kеш и Рипъл.

 

Регистрирай профила си на xChange.bg тук.

 

Статията е публикувана на сайта CryptoDnes.