18,212,025 BTC

Фейсбук отменя забраната за реклама на криптовалутите, запазва тази за ICO-тата

Източник: cointelegraph.com от Мари Хюлет |
Фейсбук актуализира политиката си спрямо рекламите за криптовалути

В съобщение от вчера, 26 юни, Фейсбук обяви, че актуализира политиката си спрямо рекламите за криптовалути, като запази единствено забраната за популяризиране на първичното предлагане на монети (ICO).

 

Купете или продайте Биткойн на xchange.bg в три лесни стъпки! Mожете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Рипъл и Биткойн Кеш. За повече информация влезте тук.  

 

Kомпанията съобщи, че през последните няколко месеца е търсила най-добрия вариант за „усъвършенстване“ на забраната на рекламите, свързани с криптовалутите, за да разреши само тези, които са сигурни и безопасни. Преработената „Политика за забранени продукти и услуги“ на Фейсбук вече гласи:

„От 26 юни, ние ще […] разрешим рекламите, които популяризират криптовалутите и такива с подобно съдържание от предварително одобрени рекламодатели. Но ще продължим да забраняваме реклами, които промотират бинарни опции и първично предлагане на монети.“

Обновената политика на Фейсбук задължава рекламодателите, които искат да пускат реклами за продукти или услуги, свързани с криптовалутите, да попълнят заявление, чрез което Фейсбук ще оцени дали отговарят на условията им. От кандидатите се изисква да прикачат техните лицензи и да пояснят дали се търгуват на публична фондова борса, както и да споделят всякаква релевантна публична информация за техния бизнес.

 

Предвид тези ограничения Фейсбук признава, че "не всеки, който иска да рекламира, ще бъде в състояние да направи това". Компанията казва, че ще се вслушва в обратната връзка и, „ако е необходимо“, ще преразгледа политиката си с течение на времето. Също така се заявява, че Фейсбук ще продължи да "изучава" блокчейн технологията, стояща в основата на Биткойн и останалите криптовалутите, докато продължава да разработва своята политика.

 

Фейсбук за първи път обяви забраната през януари 2018г., като според компанията е било с цел да се предотврати показването на "реклами, които промотират финансови продукти и услуги, които често са свързани с подвеждащи или измамни промоционални практики". Фейсбук подчерта, че първоначалнтата политика е била „умишлено обширна и обща“, за да си даде време да открие и спре измамниците.

 

Купете или продайте Биткойн на xchange.bg в три лесни стъпки! Mожете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Рипъл и Биткойн Кеш. За повече информация влезте тук.  

 

 Статията е преведена и адаптирана от Cointelegraph.com.