18,212,025 BTC

Историк призна, че е „сгрешил много“ за Биткойна

Източник: за Chepicap от David Borman |
Биткойн дигитални пари

Trustnodes съобщава, че известният икономически историк Ниъл Фъргюсън е направил публично изявление, в което казва, че е допуснал грешка и изобщо не е бил прав, когато става въпрос за Биткойн и дигитални пари.

 

Наскоро Фъргюсън говори на форума Australian Financial Review Business Summit и официално призна, че „не е бил прав да мисли, че няма приложение за вид валута, основаваща се на блокчейн технологията“.

 

Той също обясни, че за първи път се е сблъскал с Биткойна през 2014г. и по това време го е смятал за „пълна заблуда“. Въпреки това, благодарение на сина си, той е осъзнал грешката в нагласата си. Фактът, че цената на Биткойна нарасна значително през последните пет години със сигурност също е изиграл роля.

 

Не е ясно дали Фъргюсън всъщност е закупил някакво количество Биткойн или друга криптовалута като част от тази промяна на мнението. Що се отнася до спада в цената през последната година, Фъргюсън не изказва притеснения и добавя, че криптовалутата „остава много далеч от нулата“.

 

Вдъхновяващо е човек да види такава изтъкната фигура да промени мнението си за криптовалутите. Ще променят ли възгледите си и други видни Биткойн критици? Времето ще покаже.

 

Станете част от бъдещето и купете Биткойн на изключително изгодни цени бързо и лесно на xchange.bg. Вече можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Биткойн кеш и Рипъл

 

Статията е преведена и адаптирана от Chepicap.