18,212,025 BTC

Институционалният интерес към крипто не намалява – Aнализ - 29 март

сейф желязна врата трезор xChange.bg

През изминалата седмица крипто пазарът остана доста нестабилен и се бореше да намери посока. Както подчерта управителят на Федералния резерв Джером Пауъл на 22 март, крипто активите все още са силно нестабилни и спекулативни. Той също така отбеляза, че Биткойнът по същество е потенциален заместител на златото, а не на долара.

 

Интересното е, че независимо какво казват централните банкери за криптовалутите, институционалният интерес към сферата не намалява, дори се засилва. Според Bloqport в момента поне шест известни американски компании за управление на активи кандидатстват за Биткойн борсово търгувани фондове (ETFs):

 

Bloqport Туитър

 

Източник: Twitter

 

В интервю за Bloomberg главният информационен мениджър на Soros Fund Management Дон Фицпатрик подчерта, че фирмата също е започнала да инвестира в криптовалутна инфраструктура, защото вярва, че „Биткойнът е в точка на инфлексия“, тъй като обезценяването на фиатните пари нараства.

 

Изглежда, че известната поговорка в крипто света ‘Holding crypto is risky but not holding crypto is even risker’ (в превод „Да държиш крипто е рисковано, но да не държиш крипто е дори е по-рисково“), се превърна в реалност, тъй като все повече големи играчи се присъединяват към крипто сектора поради страховете от обезценяване на фиатните пари.

 

След нестабилна седмица пазарът в понеделник започва с лека корекция. Към момента на съставяне на анализа, според Coin360.com, един Биткойн струва 46 813,84 евро (-1,85%), един Етериум - 1 435,96 евро (-1,63%) и един LINK - 22,73 евро (-2,13%):

 

Биткойн цена 29 март 2021

 

Източник: Coin360.com

 

Сега нека анализираме графиките на на водещите криптовалути спрямо еврото в най-важните времеви рамки.

 

BTC/EUR

 

В дневната графика (1D), в края на миналата седмица, двойката BTC/EUR спадна до долната линия на Възходящия канал (възходящ тренд):

 

Биткойн цена графика 29 март 2021

 

Цената получи подкрепа в долната линия на канала (линия на тренда), 30-дневната подвижна средна (MA 30) и отскочи. Има голяма вероятност двойката BTC/EUR да възобнови възходящия тренд в канала.

 

В 4-часовата диаграма BTC/EUR формира Бичи флаг (типичен модел на продължаване на тенденцията):

 

Биткойн цена графика 2 29 март 2021

 

Ако има пробив и ценовата графика излезе от флага във възходяща посока, търговците ще започнат да отварят дълги позиции.

 

ETH/EUR

 

В 4-часовата диаграма (4H) двойката ETH/EUR е формирала модел, подобен на Симетричен триъгълник:

 

Етериум цена графика 29 март 2021

 

Теоретично, Симетричният триъгълник представлява период на консолидация, преди цената да пробие или да падне.

 

Смятаме, че ако двойката BTC/EUR възобнови възходящия тренд, тогава Етериумът ще получи подкрепа и ETH/EUR ще излезе от триъгълника във възходяща посока. Ето защо търговците на Етериум трябва да следят и Биткойн, преди да предприемат каквито и да било действия.

 

LINK/EUR

 

Въпреки че цената на Chainlink излезе от Бичия флаг, сигнал за покупка досега не е настъпил:

 

LINK цена графика 29 март 2021

 

Припомняме ви, че след излизане от флага, двойката LINK/EUR формира локален максимум по време на стъпка 1. След това тя провери отново горната линия на флага (стъпка 2). По-късно започна отскок (стъпка 3). По време на отскока обаче цената не успя да надмине предишния местен максимум - местният максимум, формиран по време на стъпка 1.

 

Ето защо засега ще се въздържаме от отваряне на дълга позиция и ще изчакаме по-добра възможност.

 

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, USDT, USDC и LINK. Свали приложението ни за Android и iOS.

 

Анализът е само и единствено с информативна цел и не представлява съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Биткойн, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "Глобал Ексчейндж" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущия анализ. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.