18,212,025 BTC

Ювентус пуска Блокчейн токен за фенски гласувания

Източник: за Cointelegraph от Ana Alexandre |
Футбол Ювентус пуска блокчейн токен за фенски гласувания

Италианският професионален футболен клуб Ювентус пусна свой собствен токен, за да даде възможност на феновете да участват в гласувания и допитвания.

 

След дългогодишна разработка, брандираният токен на Ювентус вече е достъпен на Socios.com, токенизирана платформа за гласуване на спортни фенове, според съобщение от 2 декември.

 

Първоначалната цена е 2 евро за токен, а ограничено количество безплатни токени ще бъде достъпно чрез „Token Hunt“ - функцията за добавена реалност в приложението на Socios.com.

 

Феновете, които притежават такива токени, ще могат да гласуват при редица решения, свързани с клуба, като първото от тях ще определи песента, която ще се изпълнява, когато клубът вкара гол.

 

Спортът отваря обятия за крипто света

 

Първоначално клубът планираше да пусне токена през първото тримесечие на 2019 г. Решението за разработване на собствен токен последва примера на подобна инициатива на Пари Сен Жермен (ПСЖ). Партньорството на ПСЖ със Socios.com също така позволява на феновете да гласуват и предоставя VIP статус и/или награди на притежателите.

 

Спортни отбори по целия свят активно използват собствени токени, за да подобрят взаимодействието със своите фенове. В средата на октомври баскетболният отбор на Сакраменто Кингс си партнира с CryptoKaiju, за да пусне крипто колекционерски предмети, подкрепени от незаменяеми токени.

 

Германският Байерн Мюнхен е последният футболен клуб, който обяви стоки, базирани на блокчейн, за феновете, чрез партньорство със Stryking Entertainment за производство на цифрови предмети с колекционерска стойност на своите играчи. Както бе съобщено, очаква се повече клубове да се присъединят към Stryking като лицензиращи партньори.

 

Стани част от бъдещето и купи Биткойн бързо и лесно на xChange.bgВече може да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Kеш и Рипъл.

 

Регистрирай профила си на xChange.bg тук.

 

Статията е преведена и адаптирана от Cointelegraph.