18,212,025 BTC

SEC работят по закон за крипто токените

Източник: CryptoDnes |
SEC комисар потвърждава, че се работи по директиви за крипто токените

Американската комисия по ценните книжа и фондовите борси (SEC) планира да изясни кога законите за ценните книжа могат да се прилагат за продажбите на крипто токени.

 

По време на реч в правната катедра на Университета в Мисури, Хестър Пиърс, един от комисарите на SEC, заяви, че служителите на агенцията работят по „допълнителни директиви“. Тяхната идея е да помогнат на проектите да определят дали техните опити за набиране на крипто средства попадат под законите за ценните книжа. Tя заяви, че трябва да се процедира внимателно с класификацията на преглагания на токени, тъй като те невинаги приличат на традиционните предлагания на ценни книжа.

 

Например капиталът, набиран от децентрализирани токен предлагания, може да означава, че той не е притежаван или контролиран от компания или лице за разлика от традиционните ценни книжа, които се контролират от емитенти или промоутъри, обясни Пиърс, цитирайки доклад от Coin Center. Прилагането на теста Хауи също може да бъде „твърде широко“, добави комисарят. Тя не спомена кога евентуално директивите ще бъдат публикувани.

 

През ноември 2018 г. Уилям Хинман, директор на SEC за корпоративно финансиране, също заяви, че регулаторът възнамерява да пусне насоки, написан на достъпен английски език, за разработчиците за това кога и как крипто токените могат да бъдат класифицирани като ценни книжа.

 

Що се отнася до регулациите на криптовалутите, Пиърс каза, че неяснотата не е толкова лошо нещо и че забавянията при внасянето на регулаторна яснота може да позволи по-голяма свобода на блокчейн технологията да расте и да се развие адекватно.

 

Комисарят каза още, че SEC също обмисля дали трябва да се въведат нови правила за регулиране на крипто пространството, като добави:


Ако действаме по подходящ начин, можем да дадем възможност на иновациите на този нов хоризонт да продължат без да компрометират целите на нашите закони за ценни книжа - защита на инвеститорите, улесняване на капиталообразуването и осигуряване на справедливи, подредени и ефективни пазари.

 

Станете част от бъдещето и купете Биткойн на изключително изгодни цени бързо и лесно на xchange.bg. Вече можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Биткойн кеш и Рипъл

 

Статията е публикувана на сайта CryptoDnes.