18,212,025 BTC

Крипто речта на Мнучин утвърждават криптовалутата

Източник: за Cointelegraph от William Suberg |
Крипто речта на Мнучин е пълно утвърждаване на Биткойна

Привържениците на Биткойна (BTC) реагираха на последната критика по адрес на криптовалутите от страна на американското правителство на 16 юли след пресконференция с министъра на финансите на САЩ Стивън Мнучин.

 

Мнучин, който проведе 30-минутно събитие в понеделник, заяви, че желае да се фокусира изцяло върху Биткойн и протокола на Facebook Libra.

 

Той нарече и двете „криптовалути“, въпреки анализа, който потвърждава, че Libra всъщност не е структурирана по същия начин, както истинските криптовалути.

 

Както каза президентът, Биткойн е силно волатилен и се основава на нещо несъществуващо“, обобщи Мнучин и по този начин повтори това, което описа като „загриженост“ от страна на Доналд Тръмп в Туитър миналата седмица.

 

Ние сме загрижени за спекулативния характер на Биткойна и ще се погрижим финансовата система на САЩ да е защитена от измами“, добави той.

 

В отговор на тези думи Биткойн индустрията беше предсказуемо оживена, след като голяма част от речта на Мнучин подчерта липсата на разбиране на децентрализацията и същевременно намекна за целта на правителството да защити успеха на долара.

 

Пълно и абсолютно утвърждаване на Биткойна”, написа Бари Силбърт, главен изпълнителен директор и основател на Digital Currency Group, в Туитър.

 

Други се насочиха към безбройните непрекъснати опити на Вашингтон да се борят с криптовалутите и очевидното безсилие на правителството в лицето на едно неконтролируемо явление.

 

Запознати ли сте с работната група на президента по финансовите пазари? GATA: край на пазарните манипулации“, обобщи Трейс Мейър, като се присмя на Мнучин и неговото повтарящото се твърдение, че никой не е чувал за финансовата агенция против измами (FinCEN) на американското министерство на финансите.

 

Някои източници одобриха перспективата на Мнучин, като съоснователя на Morgan Creek Digital Антъни Помплиано, който се фокусира върху притесненията си за незаконна дейност.

 

Звучи като зелена светлина за тези, които искат да вършат нещата по правилния начин“, пише той.

 

Също така оптимистична бе и Мелтем Демирорс от CoinShares, която описа коментарите като премерени и честни.

 

Стани част от бъдещето и купи Биткойн бързо и лесно на xChange.bgВече може да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Kеш и Рипъл.

 

Регистрирай профила си на xChange.bg тук.

 

Статията е преведена и адаптирана от Cointelegraph.