18,212,025 BTC

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА РУСИЯ: МЕЧИЯТ ПАЗАР НЕ Е ПРИЧИНА КРИПТОВАЛУТИТЕ ДА БЪДАТ ПОГРЕБАНИ

Източник: за Cointelegraph от Helen Partz |
Мечият пазар не е причина криптовалутите да бъдат погребани

Сериозният мечи пазар през 2018г. не е причина криптовалутите да бъдат погребани, заяви руският премиер Дмитрий Медведев в реч по време на тазгодишното издание на Гайдаровския форум. Руската информационна агенция ТАСС съобщи за изказването на Медведев вчера.

 

Министър-председателят очерта сегашната ситуация на крипто пазара като един от основните въпроси в дневния ред на световната общност, заедно с други предизвикателства като промените в традиционните пазари, повишаването на протекционизма и социалните неравенства, както и скоростта и обхвата на глобалната цифрова трансформация.

 

Докато говори по време на годишната международна научна конференция по икономика, руският министър-председател и бивш президент призова обществеността внимателно да наблюдава състоянието на крипто пазарите.

 

Като посочи необичайните волатилни обеми през изминалата година, Медведев каза, че това не е причина криптовалутите да се „погребат“ и подчерта, че всички социални и икономически явления имат както светла, така и тъмна страна.

 

“Но със сигурност това не е причина да погребваме [криптовалутите]. Наблюдава се както светла, така и тъмна страна, както при всеки социален феномен и всяка икономическа институция. Трябва внимателно да следим какво се случва в пространството.”

 

По-рано тази седмица ръководителят на руската комисия по финансови пазари заяви, че долната камара на руския парламент планира да обсъди законопроект за крипторегулация през януари или февруари.

 

Руският парламент за първи път прие законопроекта за „за цифровите финансови активи” на първо четене през май 2018 г. След доклади за липсата на редица ключови понятия като копаенето на криптовалути, проектозаконът беше върнат обратно на фаза първо четене.

 

В средата на декември обаче вицепремиерът на Русия Максим Акимов обяви, че авторите на законопроекта не планират да направят значителни промени.

 

Станете част от бъдещето! Купете Bitcoin на xChange.bg в три лесни стъпки! Mожете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Рипъл и Биткойн Кеш. За повече информация влезте тук.

 

Статията е преведена и адаптирана от Cointelegraph.