18,212,025 BTC

Още една много положителна седмица за крипто благодарение на Visa – Aнализ – 5 април

Visa мъж с костюм портфейл пари

Станахме свидетели на поредната много положителна седмица за крипто пазара от фундаментална гледна точка. На 29 март Visa обяви, че ще използва Етериум блокчейна, за да позволи на своите клиенти да уреждат плащания в крипто. За тази цел компанията тества USDC - втората по големина стабилна монета след USDT.

 

На следващия ден от PayPal разкриха, че работят по услуга, с която да позволят на своите клиенти да плащат в Биткойн, Етериум, Биткойн Кеш и Лайткойн при милиони онлайн търговци по целия свят, които поддържат PayPal като платежен метод.

 

На 31 март Goldman Sachs обяви, че ще започне да предлага Биткойн и други криптовалути по-късно тази година на заможните клиенти на банката. Предвид тази новина крипто общността очаква приток на институционални инвеститори през втората половина на годината.

 

Миналата седмица също стана ясно, че Coinbase, водещата американска крипто борса, ще стане публично търгувана компания на 14 април. Първичното публично предлагане (IPO) се очаква да бъде едно от най-големите сред технологичните компании на фондовия пазар. Някои експерти го сравняват с истерията около въвеждането на акциите на Facebook на фондовата борса през 2012 г.

 

Подобни събития несъмнено са позитивни за крипто пазара. Много експерти очакват положителният ефект да се усети по-късно тази година. Ето защо големите играчи пренасочват пари от традиционните финансови активи към крипто. Според J.P. Morgan институционалните инвеститори избират Биткойна пред златото:

 

Bloqport Туитър злато Биткойн

 

Източник: Twitter

 

Въпреки че дългосрочните изгледи са много положителни, в краткосрочен план крипто пазарът все още се консолидира. Към момента на съставяне на анализа, според Coin360.com, един Биткойн струва 48 750,13 евро (-0,56%), един Етериум – 1 729,61 евро (-0,04%) и един LINK   25,43 евро (-1,78%):

 

Биткойн цена 5 април 2021

 

Източник: Coin360.com

 

Сега нека анализираме ценовите графики на водещите криптовалути в най-важните времеви рамки.

 

BTC/EUR

 

В месечната времева рамка (MN), през април, двойката BTC/EUR формира още една бича свещ с локален максимум над предишните и локален минимум над предишните:

 

Биткойн цена графика 5 април 2021

 

Продължаването на последователността от свещи с възходящи местни дъна и местни върхове показва, че бичият тренд остава в сила.

 

В дневната графика (1D), миналата седмица цената на Биткойн получи подкрепа на 30-дневната подвижна средна стойност (MA 30) и отскочи от линията на тренда. Сега тя продължава да се движи нагоре.

 

Биткойн цена графика 2 5 април 2021

 

Тъй като в решаващите времеви рамки настроението остава биче, смятаме, че в 4-часовата графика (4H) двойката BTC/EUR ще продължи да се движи в рамките на траекторията на нарастващия клин:

 

Биткойн цена графика 3 5 април 2021

 

ETH/EUR

 

В 4-часовата диаграма (4H) двойката ETH/EUR вече е излязла от Симетричния триъгълник:

 

Етериум цена графика 5 април 2021

 

Симетричният триъгълник е типичен модел за продължаване на тенденцията. Следователно е много вероятно двойката ETH/EUR да възобнови възходящия тренд.

 

Ако има отстъпление на цената и тя отскочи от горната линия на триъгълника, много търговци ще започнат да отварят дълги позиции - сценарий, който вече очертахме в предишния си анализ.

 

LINK/EUR

 

Изглежда, че двойката LINK/EUR се консолидира в широк диапазон в дневната времева рамка (1D):

 

LINK цена графика 5 април 2021

 

Както се вижда от графиката, в момента LINK/EUR е на 30-дневна подвижна средна стойност (MA 30). Също така 90-дневната подвижна средна стойност (MA 90) е в долната част на диапазона.

 

Смятаме, че и двете средни стойности ще поддържат цената на Chainlink. Ето защо, ако цената спадне до долната част на диапазона, очакваме последващ отскок.

 

Според нас много търговци ще купуват криптовалутата в долната граница на диапазона и ще затворят позициите си в горната граница на диапазона, докато двойката LINK/EUR продължи да бъде в период на широка консолидация.

 

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, USDT, USDC и LINK. Свали приложението ни за Android и iOS.

 

Анализът е само и единствено с информативна цел и не представлява съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Биткойн, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "Глобал Ексчейндж" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущия анализ. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.