18,212,025 BTC

Плащане с Биткойн на момента? Вече е възможно

Източник: Bloomberg.com от Кристал Чиа и Стърлинг Уонг |
fintech стартъп

Източник снимка: Bloomberg 

 

FinTech стартъп от Сингапур обръща виртуалните валути като Биткойн в кеш чрез дебитна Visa карта и прави възможно бързото разплащане с търговци.

 

Един от най-сериозните проблеми пред Биткойн е как да се направи така, че да е напълно практичен в реалния живот. Сингапурският стартъп обаче има решение. TenX създават дебитна Visa карта, която мигновено обръща няколко криптовалути в обикновена валута: долари, евро и китайски йен. Стартъпът ще взема 2% комисиона от всяка транзакция, като вече има поръчки за над 10 000 карти.

 

За да постигне този резултат, компанията е създала приложение, което работи като портфейл за криптовалути, свързан с дебитната карта. По този начин потребителите могат да плащат в кафета, ресторанти и магазини с криптовалута, докато търговецът получава обикновени пари, а конвертирането струва на клиента не повече от 0.15-0.20%. 

 

В момента броят на поддържаните криптовалути е 8, сред които Биткойн, Етер и Даш, а обемът на обработваните транзакции на месец е 100хил. долара. Целта им е да достигнат 100 млн. долара и 1 млн. потребители до края на следващата година.

 

Купете Биткойн на изключително изгодни цени бързо и лесно на xchange.bg, а вече можете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Биткойн кеш и Рипъл

 

Статията е преведена и адаптирана от Bloomberg.com.