18,212,025 BTC

САЩ изпусна 1,65 млрд. печалба от Биткойн

Източник: за BeInCrypto от Rahul Nambiampurath |
Правителството на САЩ преждевременно продава конфискувани Биткойни

Правителството на Съединените щати, което е задържало общо 185 230 Биткойни след множество конфискации, загуби почти 1,7 милиарда долара, като ги продаде твърде рано. Междувременно други правителства имат собствени наличности в Биткойн и се възползват от това предимство.

 

Апатичният подход на правителството на САЩ към Биткойна и криптовалутите като цяло най-накрая го застигна, тъй като 185 230 Биткойни, които то някога държеше, сега са поскъпнали до приблизителна стойност от 1,8 милиарда долара. Криптоентусиастът и защитник на неприкосновеността Джеймсън Лоп създаде тракер, който показва точно колко е загубило правителството на САЩ в съответния срок.

 

Правителството продаде Биткойните, които държеше, на поредица от търгове, които започнаха през 2014 г. В момента се провежда търг през месец февруари, като за продажба са обявени над 4 000 BTC. Каква е общата сума, която е спечелена от продажбата на Биткойн на всички тези търгове? Малко над 150 милиона долара - което бледнее в сравнение с 1,8 милиарда долара, които биха могли да бъдат прибрани в хазната.

 

Някои правителства практикуват Биткойн „hodling“

 

Други правителства обаче предприеха стратегията „hodl“. Българското правителство иззе около 213 000 BTC от престъпна операция на стойност около 2 милиарда долара. При най-високата цена на Биткойна, това би било равно на запаси на стойност над 3 милиарда долара. Малко се знае за това, което българското правителство планира да направи с Биткойните, но определено говорим за тежък сандък със съкровища.

 

Обединеното кралство също е продавало Биткойн, но по по-логичен начин. През септември 2019 г. британското правителство получи приблизително 369 000 долара за продажба на своите Биткойни, в момент, когато криптовалутата беше на цена приблизително 8 000 долара за BTC.

 

САЩ се „открехва“ за криптовалутите

 

Въпреки че официалните лица продават Биткойн в неподходящи моменти, правителството на САЩ започва да приема идеята за криптовалутите и блокчейн технологията.

 

Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ (SEC) подчерта, че тази година ще разгледа криптовалутите подробно. Продукт, търгуван на борса (ETP), все още предстои да бъде одобрен, но добре информирани хора се надяват, че това ще се случи тази година.

 

Междувременно бившият председател на Американската комисия по търговията със стокови фючърси (CFTC) Кристофър Джанкарло заяви, че САЩ трябва да разгледат внимателно идеята за цифров долар. Лаел Брайнард, която е член на съвета на гуверньорите на Федералния резерв, също предложи да се обмисли цифрова валута на централната банка (CBDC), базирана на долари.

 

Стани част от бъдещето и купи Биткойн бързо и лесно на xChange.bgВече може да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Kеш и Рипъл.

 

Регистрирай профила си на xChange.bg тук.

 

Статията е преведена и адаптирана от BeInCrypto.