18,212,025 BTC

Решението на PayPal да влезе на крипто пазара предизвика ентусиазъм – Технически анализ, 26 октомври

PayPal Пейпал

Миналата седмица PayPal, който има над 300 милиона потребители по целия свят, реши да навлезе на пазара на криптовалутите. На 21 октомври компанията обяви, че ще позволи на клиентите си да купуват, продават и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Етериум и Лайткойн:

 

2Q==

 

Източник: Twitter

 

Крипто пазарът реагира положително веднага. Цените на четирите криптовалути, които PayPal ще поддържа, се повишиха между 15% и 25%. Увеличенията на цените предизвикаха много положителни реакции сред крипто ентусиастите. Например създателят на Hashcash Адам Бек аплодира покачването на Биткойн с 1 000 долара в рамките на 1 ден:

 

Z

 

Източник: Twitter

 

Известният Биткойн инвеститор и бивш банкер на Goldman Sachs Майкъл Новограц заяви в интервю за CNBC, че след PayPal вече е време Visa и MasterCard също да се присъединят към крипто пазара. В подкаст на What Bitcoin Did съоснователите на Gemini Камерън и Тайлър Уинкълвос подчертаха, че сега въпросът не е „дали Биткойнът ще достигне 500 000 долара, а колко бързо това ще се случи“.

 

След много положителна седмица за пазара, сега основните криптовалути се консолидират. Към момента на съставяне на анализа, според Coin360.com, един Биткойн струва 11 031,59 евро (+ 1,45%), един Етериум - 342,85 евро (-0,29%), един Лайткойн - 48,98 евро (+ 1,95%) и един LINK -  10,22 евро (-1,45%):

 

2Q==

 

Източник: Coin360.com

 

Сега нека анализираме ценовите графики на основните криптовалути спрямо еврото.

 

BTC/EUR

 

В седмичната графика (1W) двойката BTC/EUR формира бича свещ, която има цена на затваряне над нивото на цените на затваряне на свещите в локалния връх от 2019 г .:

 

9k=

 

От техническа гледна точка това е много положителен сигнал, който показва, че биковете набират скорост.

 

Ето защо смятаме, че двойката BTC/EUR ще продължи да се движи нагоре в рамките на траекторията на нарастващия клин в дневната графика (1D):

 

2Q==

 

Разглеждаме долната линия на клина като солидна подкрепа, а горната линия като значително съпротивление. Следователно, текущото ниво на подкрепа е приблизително 9 800 евро, а това на съпротива - 12 000 евро.

 

ETH/EUR

 

В 4-часовата диаграма (4H) двойката ETH/EUR е формирала Възходящ канал (възходящ тренд):

 

2Q==

 

Както се вижда от графиката, в момента двойката се консолидира на нивото на първия местен връх в обърнатия възходящ триъгълник или приблизително 340 евро.

 

Изчисляваме, че когато консолидацията приключи, ETH/EUR ще се увеличи до нивото на следващия локален максимум в обърнатия възходящ триъгълник или приблизително 375 евро.

 

Ние разглеждаме долната линия на Възходящия канал като солидно ниво на подкрепа за цената на Етериума.

 

LINK/EUR

 

В 4-часовата рамка, след излизането от бичия флаг, двойката LINK/EUR продължава да се движи в рамките на новообразувания Възходящ канал (възходящ тренд):

 

2Q==

 

Поради високата корелация между цените на основните криптовалути, по наша оценка, LINK/EUR ще остане във възходящ тренд поне през следващите няколко седмици. Следователно, най-близката подкрепа е приблизително при 8,60 евро, а най-близката ценова цел - 11,20 евро.

 

LTC/EUR

 

Миналата седмица Лайткойнът успя да направи много интересен ход. Двойката LTC/EUR формира солидно биче поглъщане в седмичната графика (1W):

 

9k=

 

Както може да се види на графиката, поради неотдавнашното значително увеличение на цената, сега двойката LTC/EUR тества линията на съпротива. Ако се получи пробив, тогава може да започне нов възходящ тренд и това може най-накрая да сложи край на летаргията на цената на Лайткойна.

 

Станете част от бъдещето! Купете Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mожете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, USDT, USDC и LINK. Регистрирайте профила си на xChange.bg тук.

 

Анализът е само и единствено с информативна цел и не представлява съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Биткойн, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "Глобал Ексчейндж" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущия анализ. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.