18,212,025 BTC

Блокчейн туристическа платформа планира руски окръг

Източник: CryptoDnes |
Руският окръг Югра планира да пусне туристическа платформа, която използва блокчейн

Ханти-Мансийският автономен окръг - Югра, субект на Руската федерация, ще пусне в експлоатация платформа, която използва блокчейн технологията, държавната информационна агенция ТАСС съобщи на 7 юни.

 

Според публикацията, по време на Международния икономически форум в Санкт Петербург миналата седмица, генералният директор на фонда за развитие на окръга, Роман Генкел, е подписал споразумение с Александър Бородич, главен изпълнителен директор на блокчейн стартъпа Universa, за стартиране на въпросната платформа.

 

Според публикация в блога на Universa от 7 юни, системата ще позволи проследяването на публичните разходи и инвестиции, за да се гарантира прозрачност. От компанията твърдят:

 

Маркирането на парите с помощта на технологията на дистрибутирания регистър ще защити правителствените субсидии и инвестиции от злоупотреби.

 

Твърди се, че фирмата ще разработи платформата така, че да поддържа множество езици, като общата цел е да се свържат всички участници в туристическата екосистема - доставчици на туристически продукти и услуги, транспорт, настаняване, хранене, както и инвеститори и самите туристи.

 

Както Cointelegraph писа по това време, през ноември 2017г. ръководителят на Федералната агенция по туризъм на Русия Олег Сафонов заяви, че блокчейн технологията има способността да трансформира туристическата индустрия на страната.

 

През март миналата година стана популярна новината, че Дубай стартира виртуален, business-to-business (B2B) специализиран туристически пазар, използвайки блокчейн като част от инициативата си Dubai 10x, за „да бъде 10 години по-напред от другите световни градове“.

 

Също така, по време на Икономическия форум ръководителят на руската държавна петролна компания Роснефт заяви, че компанията не изключва възможността в бъдеще да плаща за петрол като използва криптовалути.

 

Стани част от бъдещето и купи Биткойн бързо и лесно на xChange.bgВече може да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Kеш и Рипъл.

 

Регистрирай профила си на xChange.bg тук.

Статията е публикувана на сайта CryptoDnes.