18,212,025 BTC

Ще бъде ли разкрита самоличността на създателя на Биткойн Сатоши Накамото днес?

Източник: за CryptoSlate от Priyeshu Garg |
Биткойн създател Сатоши Накамото самоличност

Нов уебсайт с името Got Satoshi твърди, че знае истинската самоличност на създателя на Биткойн Сатоши Накамото. Съответното разкритие е планирано да се случи днес, на 14 май, по време на годишната Consensus конференция в Ню Йорк. Вероятно замислен като рекламен трик, този ход донесе на човека зад уебсайта повече отколкото е очаквал, когато гневът и присмехът на крипто общността се стовариха върху него.

 

Докато истинската самоличност на Сатоши Накамото все още е и вероятно ще остане неизвестна, никога не са липсвали хора, които твърдят, че са създатели на Биткойна. Последната високопоставена фигура, която се опита да претендира за крипто трона, е Крейг Райт, противоречивият създател на Bitcoin SV. Виждайки как твърденията на Райт, че той всъщност е отговорен за създаването на Биткойна, са широко осмивани, вероятно всеки, който предяви такава претенция, ще се сблъска с подобен скептицизъм, освен ако не бъдат предоставени убедителни доказателства.

 

Изглежда обаче, че осъждането и присмехът, с които Райт се сблъска, не отказват Got Satoshi, наскоро стартирал уебсайт, който твърди, че се управлява от самия Сатоши Накамото.


Уебсайтът, който се състои от една страница, съдържа таймер за обратно броене, който изтича на 14 май, когато се твърди, че истинската самоличност на Сатоши ще бъде разкрита. Самият сайт не е особено информативен, но човекът зад страницата е активен в Twitter. Потребителят публикува случайни мисли и актуализации, касаещи напредването на таймера за обратно броене в малко над 20 туита, но не е комуникирал с никого от своите 5 700 последователи.

 

Докато кампанията на Got Satoshi не успя да привлече голяма аудитория, мнозина се чудят каква е нейната цел. Предположенията варират от маркетингова кампания за съмнително първично предлагане на дигитални моменти (ICO), през интернет трол, който се забавлява, до Джон Макафи.

 

Макафи, създателят на едноименния антивирусен софтуер и Биткойн максималист, предсказва, че BTC ще достигне 1 милион долара до 2020 г. и твърди, че знае кой е Сатоши Накамото. Миналия месец той обеща да разкрие самоличността му или да се опита да убеди Накамото да го направи сам, но според слуховете се е отказал от този опит, за да избегне „правни проблеми“.

 

Човекът зад акаунта на Got Satoshi казва, че Макафи може да е наясно със самоличността на Накамото, но е непоколебим в твърдението си, че това не е Крейг Райт. Туитовете на Got Satoshi бяха широко осмивани, като много потребители на Twitter изразиха съмнение, че Сатоши би обявил своята самоличност по такъв сензационен начин.

 

Разкриването“ е насрочено за 15:50 GMT на 14 май, точно по време на годишната Consensus конференция в Ню Йорк. И докато по време на събитието няма липсва драма, най-вероятно няма да бъде представено единственото доказателство, което би убедило всички - използването на частния Биткойн ключ на Сатоши.

 

Станете част от бъдещето! Купете Bitcoin на xChange.bg в три лесни стъпки! Mожете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Рипъл и Биткойн Кеш. За повече информация влезте тук.

 

Статията е преведена и адаптирана от CryptoSlate.