18,212,025 BTC

Биткойн ще бъде законно платежно средство в Ел Салвадор – Aнализ – 7 юни

Ел Салвадор флаг Биткойн xChange.bg

Крипто пазарът записа още една седмица на консолидация. Въпреки че е ясно, че рано или късно тази консолидация ще приключи, големият въпрос е в каква посока пазарът ще продължи своето движение след това. Според Bloomberg е по-вероятно Биткойн да възобнови възходящия тренд и да достигне 100 000 долара, отколкото да започне низходящ тренд и да падне под 20 000 долара:

 

Bloqport Туитър Биткойн цена

 

Източник: Twitter

 

Голямата новина дойде в събота, 5 юни, когато президентът на Република Ел Салвадор Найиб Букеле обяви на Биткойн конференцията 2021 в Маями, че ще внесе законопроект за признаване на Биткойн като законно платежно средство в страната, за да стимулира създаването на работни места.

 

За да потвърди позицията си, Букеле промени профилната си снимка Twitter:

 

Ел Салвадор президент Биткойн Туитър

 

Източник: Twitter

 

Крипто общността приветства новината. Създателят на Hashcash Адам Бек каза, че такива новини са неизбежни:

 

Адам Бек Биткойн Туитър

 

Източник: Twitter

 

Изтъкнатият Биткойн бик Антъни Помплиано смята, че това е само началото на масовото приемане на криптовалутите на национално ниво и очаква други държави да последват примера на Република Ел Салвадор.

 

Антъни Помплиано Биткойн Туитър

 

Източник: Twitter

 

Положителните новини от изминалата седмица помогнаха за облекчаване на натиска върху цените на криптовалутите. Пазарът в понеделник започва с консолидация на цените. Според Coin360.com един Биткойн струва 29 694,41 евро (+0,86%), един Етериум - 2 274,13 евро (+3,93%), едно DOGE - 0,3073 евро (+0,23%) и едно UNI - 21,78 евро (+ 1,37%) :

 

Биткойн цена 7 юни 2021

 

Източник: Coin360.com

 

Нека разгледаме ценовите графики на водещите криптовалути спрямо еврото във важните времеви рамки.

 

BTC/EUR

 

В седмичната графика (1W) през изминалата седмица двойката BTC/EUR образува малка свещ от типа Доджи:

 

Биткойн цена графика 7 юни 2021

 

Това е още една свещ, която показва, че пазарът се консолидира и се опитва да намери посока.

 

Въпреки това, в 30-минутната диаграма (30M), двойката BTC/EUR продължава своето движение във Възходящия канал:

 

Биткойн цена графика 2 7 юни 2021

 

Ако ценовата графика остане в канала за още една седмица или повече, това ще сложи край на скорошната корекция и дори възходящият тренд може да се възобнови.

 

ETH/EUR

 

В дневната графика (1D) двойката ETH/EUR успява да остане във Възходящия канал (възходящ тренд) през последната една седмица:

 

Етериум цена графика 7 юни 2021

 

Смятаме, че 90-дневната подвижна средна стойност (MA 90) и долната линия на канала (линия на тренда) ще продължат да поддържат цената на Етериум. Ето защо най-вероятният сценарий за двойката е бавно увеличение на цената.

 

Бихме искали обаче да подчертаем, че в 4-часовата диаграма (4H) ETH/EUR е образувала Обърнат низходящ триъгълник:

 

Етериум цена графика 2 7 юни 2021

 

Тъй като триъгълниците се разглеждат като модели за продължаване на тенденцията и този се формира след корекцията, теоретично ценовата графика трябва да излезе от триъгълника в посока надолу. Ето защо биковете, които разчитат на Възходящия канал в дневната графика, трябва да бъдат много предпазливи.

 

DOGE/EUR

 

Цената на Dogecoin формира нещо подобно на Падащ клин в 4-часовата графика (4H) - модел на продължаване на тенденцията:

 

DOGE цена графика 7 юни 2021

 

Както се вижда от графиката, двойката DOGE/EUR вече е излязла от клина и се опитва да възобнови възходящия тренд. Независимо от това, ние смятаме, че като цяло на крипто пазара все още липсва солидно биче настроение, което да тласне цената на Dogecoin допълнително нагоре. Ето защо вероятно двойката DOGE/EUR ще се движи настрани през следващите няколко дни, докато се слее с 90-дневната подвижна средна стойност.

 

UNI/EUR

 

В дневната графика (1D) на UNI/EUR 30-дневната подвижна средна стойност (MA 30) вече е спаднала под 90-дневната подвижна средна стойност (MA 90) и се е получило пресичане на двете стойности (Moving Average Crossover):

 

UNI цена графика 7 юни 2021

 

 

Повечето трейдъри разглеждат Moving Average Crossover като типичен сигнал за обръщане на тенденцията. В настоящия случай това е мечи сигнал. Ето защо бихме изчакали с трейдовете, докато ситуацията в графиката на криптовалутата стане по-ясна.

 

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, USDT, USDC, LINK, Dogecoin и UNI. Свали приложението ни за Android и iOS.

 

Анализът е само и единствено с информативна цел и не представлява съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Биткойн, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "Глобал Ексчейндж" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущия анализ. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.