18,212,025 BTC

Случаят с OKEx разтърси крипто пазара – Технически анализ, 19 октомври

паник бутон

Миналата седмица крипто пазарът беше разтърсен от замразяването на тегленето на криптовалути и цифрови активи на OKEx, една от най-големите борси.

 

2Q==

 

Източник: Twitter

 

OKEx обясни спирането с това, че е не са имали контакт с един от хората, които съхраняват частните ключове, което е предотвратило завършването на съотвената оторизация. Борсата поясни, че въпросното лице в момента си сътрудничи с бюро за обществена сигурност при разследвания, когато е необходимо.

 

Отрицателното въздействие на това събитие върху цените на основните криптовалути обаче беше краткотрайно и пазарът се отклони встрани.

 

Освен това крипто общността остава оптимистична. Например Раул Пал, бивш шеф на хедж фондове в Goldman Sachs, заяви в интервю в YouTube, че Биткойнът ще достигне цена от 1 милион долара за 5 години поради нарастващия интерес на институционалните инвеститори. Освен това финансовият експерт подчерта, че е отделил повече от 50% от капитала си за Биткойн.

 

Крипто пазарът започва седмицата с относително ниска волатилност. Към момента на съставяне на анализа, според Coin360.com, един Биткойн струва 9 539,85 евро (+ 0,14%), един Етериум - 319,30 евро (+ 0,68%) и един LINK - 9,16 евро (-0,87%):

 

9k=

 

Източник: Coin360.com

 

Сега нека да разгледаме ценовите графики на топ криптовалутите спрямо еврото.

 

BTC/EUR

 

В 4-часовата диаграма (4H) двойката BTC/EUR е формирала Възходящ канал и в момента се колебае близо до горната линия (линия на съпротивление) на канала:

 

2Q==

 

От техническа гледна точка има три сценария - бичи, мечи и неутрален.

 

В бичия сценарий цената на Биткойна ще продължи да се движи постепенно нагоре в близост до линията на съпротива. По този начин може да достигне приблизително 10 150,00 евро до края на седмицата.

 

Ако мечките поемат контрола над пазара (мечи сценарий), тогава цената може да потъне до долната линия (линия за подкрепа) на канала или приблизително до 9 350,00 евро.

 

Според нас обаче двойката BTC/EUR ще се движи странично и ще остане относително стабилна през текущата седмица (неутрален сценарий).

 

ETH/EUR

 

Цената на Етериума напоследък е относително стабилна. В дневната графика (1D) двойката ETH/EUR се консолидира близо до нивото на корекция на Фибоначи 38,2:

 

9k=

 

Предполагаме, че двойката ще остане обхваната в един диапазон през цялата седмица. Долната граница на диапазона е нивото на корекция на Фибоначи 23,6, което е равно на 297,29 евро. Горната граница е ниво на корекция на Фибоначи 50,0 или 336,33 евро.

 

LINK/EUR

 

В рамките на 4-часовия период, след излизане от бичия флаг двойката LINK/EUR се опитва да формира възходящ тренд:

 

2Q==

 

Най-вероятният сценарий за LINK е колебание в рамките на потенциалния възходящ тренд. Като се има предвид, че LINK е по-нестабилен от Биткойна и Етериума, цената на криптовалутата може да спадне до 8 евро и да се увеличи до 11 евро. Това обаче все още е в рамките на траекторията на възходящото движението.

 

Като цяло смятаме, че крипто пазарът се опитва да започне нова фаза на натрупване.

 

Станете част от бъдещето! Купете Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mожете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, USDT, USDC и LINK. Регистрирайте профила си на xChange.bg тук.

 

Анализът е само и единствено с информативна цел и не представлява съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Биткойн, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "Глобал Ексчейндж" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущия анализ. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.