18,212,025 BTC

Водеща китайска банка навлиза на крипто пазара – Технически анализ, 16 ноември

банкноти китайска валута юан

Миналата седмица друг голям институционален играч реши да навлезе на крипто пазара. China Construction Bank (CCB), една от водещите търговски банки в континентален Китай, планира да продаде дълг на стойност 3 милиарда щатски долара върху блокчейн, според South China Morning Post. След старта на проекта, цифровите облигации ще бъдат търгувани на крипто борса, базирана в Лабуан, Малайзия. Следователно потребителите на криптовалути ще могат да купуват тези цифрови ценни книжа, като плащат в Биткойн.

 

Много финансови експерти очакват скоро токенизацията на акции и облигации да се засили, което ще направи този клас финансови активи по-достъпни за инвеститорите на дребно. Освен това тя ще създаде допълнителен мост, свързващ традиционната финансова система със света на криптовалутите.

 

Друг пример за нарастващото положително отношение към криптовалутата сред частните банки по целия свят е неотдавнашно изявление на управляващия директор на CitiBank Том Фицпатрик, че Биткойнът е „новото злато“ и може да достигне цена от 318 000 долара до декември 2021 г.:

 

2Q==

 

Източник: Twitter

 

Настоящите положителни настроения на крипто пазара подкрепят биковете в защита на наскоро завоюваните ценови нива. Към момента на съставяне на анализа, според Coin360.com, един Биткойн струва 13 545,36 евро (+ 0,71%), един Етериум - 381,87 евро (-1,82%) и един LINK - 10,38 евро (-1,97%):

 

9k=

 

Източник: Coin360.com

 

Сега нека разгледаме графиките на цените на водещите криптовалути спрямо еврото.

 

BTC/EUR

 

Дневната графика (1D) на Биткойна показва силна бича инерция – двойката BTC/EUR излезе от нарастващия клин:

 

2Q==

 

Добра идея за търговия е да се изчака отстъпление на цената и ако тя отскочи от горната линия на клина, тогава би имало подходяща възможност за отваряне на дълга позиция. Стоп-загубата (SL) трябва да бъде точно под горната линия на клина, а тейк-профитът (TP) трябва да бъде на ниво, близко до предишния локален максимум.

 

ETH/EUR

 

В 4-часовата графика (4H) двойката ETH/EUR продължава да се движи напред в рамките на траекторията на възходящия канал (възходящ тренд) - индикатор, че биковете все още контролират пазара:

 

2Q==

 

Тя обаче е изправена пред известна съпротива на ниво, равно на най-високата точка на обърнатия възходящ триъгълник.

 

Подобно на логиката, приложена към ценовата графика на Биткойна, ако двойката ETH/EUR падне до долната линия на възходящия канал и отскочи, ще има благоприятна възможност за навлизане на пазара и отваряне на дълга позиция. Стоп-загубата (SL) трябва да бъде заложена малко под долната линия на канала, а тейк-профитът (TP) - на ниво, близко до това на последния локален максимум.

 

LINK/EUR

 

В 4-часовата графика (4H) двойката LINK/EUR също се колебае в рамките на възходящ канал (възходящ тренд):

 

9k=

 

Бихме искали обаче да подчертаем, че противно на графиките на цените на другите основни криптовалути, в седмичната графика (1W) миналата седмица двойката LINK/EUR формира меча свещ:

 

2Q==

 

Освен това локалният връх от последната седмица не успя да надмине предишния седмичен местен връх. Ето защо трябва да бъдем много предпазливи и да се въздържаме от всякакви идеи за търговия в момента.

 

Станете част от бъдещето! Купете Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mожете да търгувате и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, USDT, USDC и LINK. Регистрирайте профила си на xChange.bg тук.

 

Анализът е само и единствено с информативна цел и не представлява съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Биткойн, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "Глобал Ексчейндж" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущия анализ. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.