18,212,025 BTC

DOGE е тук, за да остане, ще продължи да поднася още много изненади – Aнализ – 10 май

DOGE Dogecoin куче луна xChange.bg

Повечето от основните криптовалути достигнаха нови рекорди през изминалата седмица. Етериум (ETH) успя да надмине психологическото ниво от 4 000 долара през седмицата, записвайки нов рекорд за всички времена. Binance Coin (BNB) достигна 680 долара - най-високото ниво от създаването си.

 

Въпреки това, най-голямата изненада за някои крипто потребители беше феноменалното увеличение на цената на Dogecoin. DOGE скочи до почти 0,75 долара, като по този начин записа приблизително 90% увеличение през последната седмица. Поради това DOGE се превърна в четвъртата най-голяма криптовалута по пазарна капитализация и остана на тази позиция за няколко дни. Дори беше на път да измести Binance Coin (BNB) от третата позиция:

 

CZ Binance Туитър DOGE BNB

 

Източник: Twitter

 

В петък, 7 април, Майк Новограц, известен с бичите си настроения по отношение на крипто и основател на крипто инвестиционната компания Galaxy Digital, беше запитан по време на Ethereal Virtual Summit 2021 да обясни какво мисли за масивния скок на Dogecoin и какво означава това за пазара . Според него, скокът на Dogecoin „е малко като среден пръст за финансовата система.

 

Не всички крипто ентусиасти обаче са доволни и подкрепят успеха на монетата. Бари Силбърт, основателят и главен изпълнителен директор на най-големия крипто фонд Grayscale, обяви в събота, 8 май, че е отворил къса позиция срещу DOGE и подчерта, че е време да се сложи край на DOGE партито:

 

Бари Силбърт DOGE Туитър

 

Източник: Twitter

 

Тази новина изненада феновете на DOGE и цената на монетата започна да спада. Въпреки това поддръжниците решиха да не се предават. The Chairman, един от най-известните предводители на DOGE армията, намекна, че DOGE общността няма да се откаже и ще отвърне на удара:

 

The Chairman DOGE Туитър

 

Източник: Twitter

 

Най-голямата изненада дойде в неделя, когато SpaceX и Geometric Energy Corporation (GEC) обявиха „Мисия DOGE-1 на Луната 2022“ - първата по рода си лунна мисия, която ще бъде изцяло платена с DOGE:

 

Мисия DOGE-1 на Луната 2022 Туитър

 

Източник: Twitter

 

Нещо повече, GEC подчертаха, че са решили да сключват сделки с DOGE за лунната мисия, защото „DOGE се доказа като бърза, надеждна и криптографски сигурна цифрова валута, която работи, когато традиционните банки не могат, и е достатъчно усъвършенствана за пълно финансиране на пътническа мисия на Луната. Той е избран за разчетна единица за целия лунен бизнес между SpaceX и Geometric Energy Corporation и създава прецедент за бъдещи мисии до Луната и Марс.

 

DOGE общността получи допълнителна подкрепа от Илон Мъск, така наречения Doge father, късно в неделя, когато той потвърди „Мисията DOGE-1 на Луната 2022“ и нарече DOGE първата криптовалута в космоса:

 

Илон Мъск DOGE Луна Туитър

 

Източник: Twitter

 

Едно нещо е вече ясно: монетата, която преди беше шега (за мнозина), вече не е шега. DOGE е тук, за да остане и тази история ще продължи да носи още много изненади. Следва продължение…

 

Пазарът в понеделник започва положително. Към момента на съставяне на анализа, според Coin360.com, един Биткойн струва 48 787,55 евро (+1,40%), един Етериум - 3 404,20 евро (+4,05%), което е друг нов рекорд за всички времена, едно DOGE - 0,4574 евро (+4,92%) и едно UNI - 33,64 (+3,06%):

 

Биткойн цена 10 май 2021

 

Източник: Coin360.com

 

Сега нека да разгледаме графиките на цените на водещите криптовалути спрямо еврото в основните времеви рамки.

 

BTC/EUR

 

В дневната графика (1D) двойката BTC/EUR се консолидира при 30-дневната (MA 30) и 90-дневната (MA 90) подвижни средни стойности:

 

Биткойн цена графика 10 май 2021

 

По наша оценка BTC/EUR ще получи солидна подкрепа от подвижните средни стойности и ще възобнови движението нагоре в Възходящия канал.

 

Както се вижда от 1-часовата графика (1Н), двойката BTC/EUR вече започва да се движи нагоре, образувайки друг Възходящ канал (възходящ тренд):

 

Биткойн цена графика 2 10 май 2021

 

Това е потвърждение, че вероятно криптовалутата подновява възходящия тренд.

 

ETH/EUR

 

През изминалата седмица двойката ETH/EUR записа още една солидна бича свещ в седмичната времева рамка (1W) - потвърждение, че биковете продължават да доминират на пазара:

 

Етериум цена графика 10 май 2021

 

В четиричасовата графика (4Н) цената на Етериума проби горната линия на Възходящия канал, като по този начин ускори възходящия тренд:

 

Етериум цена графика 2 10 май 2021

 

Както се вижда от графиката, както 30-дневната подвижна средна, така и 90-дневната подвижна средна се движат нагоре. Това е още един значителен бичи сигнал. Ето защо смятаме, че всяко отдръпване е добра възможност за отваряне на дълга позиция.

 

DOGE/EUR

 

В седмичната графика (1W) Dogecoin отбеляза поредната феноменална седмица, като формира още една солидна бича свещ:

 

DOGE цена графика 10 май 2021

 

Последната седмична свещ има локален максимум значително над предходните и местен минимум значително над предишните. Това е индикатор, че бичият тренд остава в сила. Бихме искали обаче да отбележим, че последната бича свещ има дълга горна сянка: сигнал, че волатилността се увеличава и натискът от страна на мечките се засилва.

 

В четиричасовата графика (4Н) Dogecoin претърпя дълбоко отдръпване през уикенда. Цената спадна от горната линия на Възходящия канал (възходящ тренд) до долната линия на канала:

 

DOGE цена графика 2 10 май 2021

 

Независимо от това, бичият тренд остава в сила. Първо, цената на двойката DOGE/EUR все още е в рамките на канала. Второ, както 30-дневната подвижна средна, така и 90-дневната подвижна средна се движат нагоре. Тези технически показатели потвърждават, че възходящата тенденция продължава. Следователно е много вероятно DOGE/EUR да възобнови движението нагоре в рамките на траекторията на Възходящия канал - сценарий 1 (S1) в ценовата графика.

 

Бихме искали обаче да отбележим също, че настоящото ниво е значително над 30-дневната и 90-дневния подвижни средни стойности. Ето защо двойката DOGE/EUR може да бъде подложена на по-голяма волатилност. Цената на криптовалутата може да падне под долната линия на канала, да достигне 30-дневната подвижна средна (понастоящем 0,2745 евро) и след това да поднови възходящия тренд - сценарий 2 (S2) в ценовата графика.

 

UNI/EUR

 

В дневната графика (1D) двойката UNI/EUR продължава възходящото движение в рамките на траекторията на възходящия тренд (Възходящ канал):

 

UNI цена графика 10 май 2021

 

Както може да се види от графиката, в момента цената на криптовалутата се консолидира при 30-дневната подвижна средна стойност (MA 30). 90-дневната подвижна средна (MA 90) бавно, но стабилно се движи нагоре, малко под линията на тренда. Ето защо смятаме, че ако цената на UNI падне в долната част на канала и се приближи до линията на тренда (долната линия на канала), тя ще получи подкрепа от MA 90 и ще поднови възходящото си движение.

 

Стани част от бъдещето! Купи Биткойн на xChange.bg в три лесни стъпки! Mоже да търгуваш и Етериум, Лайткойн, Биткойн Кеш, USDT, USDC, LINK, Dogecoin и UNI. Свали приложението ни за Android и iOS.

 

Анализът е само и единствено с информативна цел и не представлява съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Биткойн, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "Глобал Ексчейндж" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущия анализ. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.