18,212,025 BTC

Искаш Uniswap, xChange.bg е мястото

еднорог куче Dogecoin DOGE Uniswap UNI xChange.bg

Скъпи клиенти,

 

След като в края на миналата седмица обявихме, че вече може да търгувате Dogecoin на xChange.bg, сега с радост ви съобщаваме, че криптовалутата е налична и в приложението ни. Но това не е всичко! От днес може да купувате, продавате и обменяте и Uniswap, както на сайта, така и в приложението.

 

Какво представлява Uniswap (UNI) токенът?

UNI е валутата на Uniswap, децентрализиран протокол за обмен на ERC20 токени, изграден върху Етериум мрежата. За да бъдем по-точни, това е автоматизиран протокол за ликвидност. Няма т.нар. order book (книга с поръчки) и няма нужда от каквато и да е централизирана намеса, за да бъдат извършвани сделки. Uniswap позволява на потребителите да търгуват без посредници, с висока степен на децентрализация и устойчивост на цензура. UNI е governance token (токен за управление) - такъв, който позволява на потребителите да гласуват за промени в платформата.

 

Добре, но как се случват сделките без order book?

Uniswap работи с модел, който включва доставчици на ликвидност, които създават пулове на ликвидност. Тази система осигурява децентрализиран ценови механизъм, който по същество изглажда дълбочината на книгата с поръчки.

 

Тъй като протоколът Uniswap е децентрализиран, всеки ERC20 токен може да бъде стартиран, стига да има налична ликвидност за търговците.

 

Протоколът е създаден от Хейдън Адамс през 2018 г., но основната технология, която е вдъхновила прилагането му, е описана за първи път от съоснователя на Етериум Виталик Бутерин.

 

Новини за Uniswap от последните дни

Децентрализираната борса за първи път регистрира над 10 милиарда долара в седмичен обем транзакции, според статистиката на Uniswap Analytics. Сумата от 10,17 милиарда долара представлява 26% увеличение в сравнение с предходните седем дни.

 

Хейдън Адамс Туитър

Източник: Twitter

 

Ако желаеш, можеш да направиш поръчка през мобилното ни приложение за DOGE, UNI или някоя от другите криптовалути, които предлагаме, и да се включиш в нашата игра, която тече до 30 април 2021 г.

 

С уважение, 

 

Екипът на xChange.bg

 

Данните в тази статия са само и единствено с информативна цел и не представляват съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Dogecoin, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "Глобал Ексчейндж" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущaта информация. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.